Yritystarina

Yritykseni Pinnat Puhtaiks sijaitsee Juuassa, Pohjois-Karjalassa. Yrittäjänä toimin minä, Eija Räsänen. Asiakkaitani ovat pääasiassa yritykset, mutta olen tehnyt myös kotisiivouksia. Tällä hetkellä toimialueeseen kuuluu: Juuka ja Nurmes. Kohteita on mahdollista ottaa myös muista lähikunnista tapauskohtaisesti, joten rohkeasti vain yhteydenottoa tännepäin.

Perustin yritykseni heinäkuussa 2018 Kiteellä äitini jäädessä eläkkeelle omasta siivousyrityksestään. Minulle oli kertynyt jo aikaisempaa kokemusta siivousalalta viitisen vuotta ennen yrityksen perustamista, joten ala ei ollut minulle täysin tuntematon ja lisäksi sain äidiltä hyvät opit ja neuvot yrittäjyyden alkutaipaleelle.

Aluksi yrityksen toiminta keskittyikin pelkästään Kiteelle saadessani äitini vanhoista asiakkaista hyvän pohjan itselleni. Perheeni oli kuitenkin Juuassa ja mieheni työt siellä, joten siirsinkin yritykseni toiminnan Juukaan vuoden 2021 alussa.

Yrittäjyys vaatii erityisesti periksiantamattomuutta ja rohkeutta ja myös kykyä nähdä asiat vähän eri kantilta. Voisin tässä kohdassa lainatakin mieheni tokaisua:"-On se sitkee akka". Tuo pitää kyllä täysin paikkansa, ei tässä maailmassa ja varsinkin yrittäjänä muuten pärjää. Huumorilla mennään yleensä monien esteiden ja vastoinkäymisten yli ja jaksetaan painaa. Yrittäjyys on antanut minulle paljon, enkä ole katunut yrittäjäksi lähtemistä päivääkään, mutta kyllähän se myös vaatiikin paljon. Vastuunkantoa pitää myös löytyä ja sitä nöyryyttä, mutta kenenkään edessä ei tarvitse siitä nähden nöyristellä vaan jokainen asiakas on minulle yhtä tärkeä. Haluan myös aina panostaa työn laatuun eli työt tehdään alusta loppuun huolella. Ammattitaitoani olen kehittänyt vuosien varrella tehden toimisto-, myymälä-, tehdas-, kylpylä-, muutto-, remontti- ja kotisiivouksia. Lisäksi olen tehnyt myös ikkunanpesuja ja lattioiden vahauksia.

Palkitsevinta tässä työssä on se, kun näkee oman kättensä jäljen samantien. Työ on lisäksi hyvin monipuolista, koska jokainen asiakaskohde on erilainen ja tuo mukanaan omat haasteensa. Puhtaassa ja siistissä ympäristössä meidän kaikkien on mukavampi olla ja tehdä töitä.

Pidetään Pinnat Puhtaina!

Terveisin

Eija